
Fehérbor fajták
Bianca-Készleten
Termesztési értéke: szeptember elején érik, erős növekedésű, talaj- és fekvés iránt nem igényes, fagytűrése jó, gombás betegségeknek igen jól ellenáll, ( rezisztens ) minőségi bort adó fajta, savai finomak.
Fürtje: hengeres, középnagy, átlagtömege: 130 gr.
Bogyója: gömbölyű, sárga, hamvas, ropogós.
Irsai Olivér-Készleten
Termesztési értéke: Korai, augusztus végén érik, erős növekedésű, kettős hasznosítású ( csemege - bor ), talaj és fekvés iránt nem igényes, viszonylag fagy- és szárazságtűrő, rothadásra nem hajlamos, zöldmunka igénye közepes, jól szállítható.
Fürtje: Középnagy, vállas, közepesen tömött, átlagtömege: 150 gr.
Bogyója: Gömbölyű, aranysárga, vékony héja szemölcsös, húsa ropogós, lédús, kellemesen muskotályos ízű.
Zalagyöngye-Hamarosan
Termesztési értéke: Szeptember elején érik, közepes erős növekedésű, talaj és fekvés iránt nem igényes, fagy- és szárazságtűrő, rothadásra nem hajlamos, kevés zöldmunkát igényel, finom muskotályos ízű, és zamatos.
Fürtje: Vállas, laza, középnagy, átlagtömege: 130 gr.
Bogyója: Gömbölyű, sárga, alig hamvas, ropogós, lédús.
Zenit-Hamarosan
Termesztési értéke: Szeptember első felében. Nem túl zöldmunka-igényes fajta, azonban rendkívül fagyérzékeny, ez a tulajdonsága az ültetésnél mindenképpen szem előtt kell tartandó.
Fürtje: Levele nagy, sötétzöld, fürtje közepesen nagy.
Bogyója: Bogyói kicsik, zöldes fehérek, pontozottak.